Milyen nehéz lefogyni?

0
1186

Ahogy öregszik, ha továbbra is ugyanazokat a tápláléktípusokat eszi, de nem válik aktívabbá, valószínűleg hízni fog. Ez azért van, mert az anyagcseréd (ahogy a tested energiát nyer az ételből) lelassulhat a korral, és a testösszetételed (zsír és izommennyiség) eltérhet a fiatalabb korodtól. Az energia, amit a tested az ételben lévő tápanyagokból nyer, kalóriaként van mérve. Főszabályként, minél több kalóriát eszik, annál aktívabbnak kell lennie, hogy fenntartsa a súlyát. Hasonlóképpen, a fordított is igaz—minél aktívabb vagy, annál több kalóriára van szükséged. Ahogy öregszel, a testednek kevesebb ételre lehet szüksége az energiához, de még mindig ugyanannyi tápanyagra van szüksége.

Sok dolog befolyásolhatja a súlyodat, beleértve a genetikát, a kort, a nemet, az életstílust, a családi szokásokat és a kultúrát, az alvást, és még azt is, hogy hol élsz és dolgozol. Néhány ilyen tényező lehet, hogy nehéz, hogy lefogy, vagy tartsa súlyt le. De az aktív és az egészséges ételek megválasztása mindenkinek előnyös-nem számít a korod vagy a súlyod. Fontos, hogy tápanyag-sűrű ételeket válasszunk, és legalább 150 percig legyünk aktívak hetente.

A testmozgás előnyei nem csak a súlyról szólnak

Ahhoz, hogy a testsúly ugyanaz maradjon, ugyanazt a kalóriaszámot kell égetned, mint amit eszel és iszol. Fogyni, több kalóriát égetni, mint enni és inni. Hogy hízz, kevesebb kalóriát égess el, mint amennyit eszel és iszol. Válassza ki az élelmiszerek, amelyek sok tápanyagot, de nem sok kalóriát. NIA-nak információi vannak, amik segítenek egészséges ételeket választani, és olyan ételt vásárolni, ami jót tesz neked.

Hetente legalább 150 perc közepes intenzitású aerob aktivitásra kell törekedni. Nem kell ezt egyszerre csinálnod. szakíts vele egész héten, ahogy csak akarsz. Ha nem tudja ezt a sok tevékenységet azonnal, próbálja meg, hogy a fizikailag aktív, amennyire csak lehet. Csinálni valamit jobb, mint semmit sem csinálni.

A testmozgás előnyei nem csak a súlyról szólnak. A rendszeres testmozgás megkönnyítheti a napi tevékenységek elvégzését, a kirándulásokban való részvételt, a vezetést, az unokákkal való lépést, az elesések elkerülését, valamint a függetlenséget. Nem kell költeni sok pénzt csatlakozni egy edzőteremben, vagy bérbeadása személyi edző. Gondolj a fajta fizikai tevékenységek élvezik—például, séta, futás, biciklizés, kertészkedés, takarítás, úszás,vagy tánc. Próbálj időt szakítani arra, amit a hét legtöbb napján élvezel. Majd növelje, hogy mennyi ideig csinálod, vagy adjunk hozzá egy másik szórakoztató tevékenység.

A rendszeres testmozgás kalóriát éget és izmokat épít

Tudjon meg többet a nia gyakorlatáról és fizikai tevékenységéről, amely számos ingyenes, bizonyítékokon alapuló erőforrást kínál az idősebb felnőttek számára egy kényelmes helyen. A fogyókúra nem a legjobb megoldás, ha fogyókúráról van szó. Ez azért van, mert ideiglenes étkezési szokásokat hoznak létre, és ezért ideiglenes eredményeket hoznak létre. A legtöbb fogyókúrás nyer vissza minden lefogyott, amikor megy vissza a régi étkezési szokások. Mi a legjobb módja a súlyfelesleg csökkentésének? Hozzon létre egy új normális!

Fogyás a legvalószínűbb, hogy sikeres, ha az emberek megváltoztatják a szokásaikat, felváltja a régi, egészségtelen is új, egészséges viselkedés. Itt van 5 módon, hogy ez megtörténjen: Gyakorlat. A rendszeres testmozgás kalóriákat éget és izmot épít-mindkettő segít a keresésben, a jó érzésben és a súlycsökkenésben. A családi kutya sétáltatása, a kerékpározás az iskolába, és más dolgok, amelyek növelik a napi aktivitást, mind változást hozhat. Ha több kalóriát szeretne égetni, növelje az edzés intenzitását, és adjon hozzá néhány erőgyakorlatot az izomépítéshez.

Sok ember nem tudja, hogyan kell fogyni biztonságosan

Minél több izmod van, annál több kalóriát égetsz el, még akkor is, ha nem tornázol. Csökkentse a képernyőidőt. Azok, akik sok időt töltenek képernyők előtt nagyobb valószínűséggel túlsúlyosak. Állítsa be a TV-nézéssel, videojátékokkal, számítógépekkel, telefonokkal és táblagépekkel töltött idő ésszerű korlátozásait, amelyek nem kapcsolódnak az iskolai munkához. Győződjön meg róla, hogy elég időt, hogy gyakorolja minden nap, és kap elég alvás.

Vigyázz az adagtorzulásra. Nagy adag extra kalóriát halmoz fel, ami súlygyarapodást okoz. A cukros italok, mint az üdítő, a gyümölcslé és a sportitalok, üres kalóriák, amik szintén hozzájárulnak az elhízáshoz. Így válassza ki a kisebb adagok (vagy ossza étterem adagok), majd megy a víz vagy alacsony zsírtartalmú tej helyett szóda. Egyél 5 adag gyümölcsöt és zöldséget naponta. A gyümölcsök és a zöldségek nem csak vitaminokról és ásványi anyagokról szólnak. Rost is van benne, ami azt jelenti, hogy feltöltenek. És ha megtelsz gyümölcsökkel és zöldségekkel, kevésbé valószínű, hogy túl sokat eszel.

Ne hagyd ki a reggelit. Reggeli kickstarts az anyagcseréddel, kalóriákat égetsz az elejétől a végéig, és energiát adsz, hogy többet tegyél napközben. Azok, akik kihagyják a reggelit, gyakran olyan éhesnek érzik magukat, hogy később többet esznek. Így több kalóriát kapnak, mint amennyit reggelire kapnának. Tény, hogy azok, akik kihagyják a reggelit, hajlamosak a magasabb BMIs, mint azok, akik reggeliznek. Sokan nem tudják, hogyan fogyjanak biztonságosan és természetesen.